Visio

Bij Visio kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs en wonen. Deze diensten zijn er voor mensen die slechtziend of blind zijn, ook als zij daarnaast een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke beperking hebben. Persoonlijk en professioneel betrokkenen kunnen ook bij Visio terecht voor informatie en deskundigheidsbevordering.

Medewerkers van Visio kijken naar wat wél kan in plaats van wat níét kan. Het vizier staat altijd gericht op resultaat, samenhang en betrouwbaarheid. Visio realiseert met een persoonlijke en passende aanpak tevreden cliënten. Respect voor de cliënt en haar keuzes en de kwaliteit van zijn of haar leven staan voorop.

De cliënt inspireert de medewerkers van Visio om vakbekwaam, creatief en flexibel te werken. Daarom wordt voortdurend gewerkt aan de ontwikkeling van kennis en vernieuwing van zorg, revalidatie en onderwijs. Samenwerking met andere partijen, zowel nationaal als internationaal, is daarbij vanzelfsprekend.

Dit is Visio

Koninklijke Visio biedt met zo’n 3.000 medewerkers revalidatie, advies, zorg, wonen, dagbesteding en onderwijs aan mensen met een visuele en soms ook verstandelijke beperking. Dat doen wij in heel Nederland. Van Goes tot Geleen, van Haren tot Heerhugowaard.

Meedoen mogelijk maken: de zelfredzaamheid van slechtziende en blinde mensen vergroten. Dat doen we met enthousiasme, zorg, expertise en deskundigheid. Kijkend naar wat wél kan. En altijd vanuit de vraag van de cliënt. Daarmee maak je als medewerker van Visio het verschil. 

Het werken voor en met visueel beperkte mensen is wat ons bindt; of je nu werkt bij Wonen & Dagbesteding, Onderwijs, Revalidatie & Advies, Kennis & Expertise of bij Ondersteunende diensten. Visio biedt veel mogelijkheden je te ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk. Je hebt zelf de regie en je wordt gestimuleerd de uitdaging op te zoeken.

Specialistische kennis 

Bij Visio werk je in een landelijke organisatie met een grote diversiteit aan collega’s en expertises. Sommige van ons bieden intensieve zorg en ondersteuning aan cliënten en leerlingen, anderen geven advies bij mensen thuis of geven voorlichting aan bedrijven en instanties.

Op onderwijsgebied verzorgen we ambulante onderwijskundige begeleiding en speciaal onderwijs. Wij bieden zorg in de vorm van revalidatie, advies, ambulante ondersteuning, wonen op één van de locaties of in de wijk en dagbesteding.  Ook verrichten wij onderzoek. Daarvoor werken wij samen met (inter-)nationale collega-instellingen en wetenschappers. Visio is daarnaast wereldwijd actief in ontwikkelingsprojecten voor mensen met een visuele beperking.

Als expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen hebben wij veel specialistische kennis en expertise in huis en werken we voortdurend aan nieuwe methodieken en producten. Zo blijven we innovatief in de zorg.